Waarom Een Binnenhuisarchitect Kiezen? - Okyo Binnenhuisarchitecten - Antwerpen

Published Dec 25, 21
7 min read

Binnenhuisarchitect Antwerpen Kosten [Prijzen + Werkwijze] - Okyo Binnenhuisarchitecten - Antwerpen

Okyo

Kasteletsingel 15/Bus 1, 3580 Beringen
0478 72 39 77
Binnenhuisarchitect Antwerpen

Wij van WC-eend adviseren WC-eend? Dat zou je denken. Maar, wij zijn niet de interieurontwerper die per se bij jouw project passen. De ene opdrachtgever kiest wél voor ons, de ander niet. Dit artikel is dus ook niet bedoeld om ons te promoten, maar om jou te helpen de beste keuze te maken.

Feit is dat goede interieurontwerpers steeds weer een waardevolle toevoeging kunnen leveren. Ze komen met oplossingen waar je zelf nooit aan gedacht hebt. More...Waar moet je op letten bij het kiezen van een interieurarchitect? In deze blogpost vind je 10 belangrijke criteria waaraan een goede interieurarchitect moet voldoen. Weet je nog niet precies wat een interieurarchitect precies is, lees dan even de wikipedia (of lees het hier).

Het gaat erom dat jij de juiste keuze weet te maken. Zolang je er maar voor zorgt dat een interieurontwerper voldoet aan onderstaande tien criteria, kan die persoon jou helpen met de perfecte oplossingen voor jouw interieur. De 10 criteria voor het vinden van de juiste interieurarchitect: 01. Portfolio, Wat is jouw eigen smaak en stijl? Interieurarchitecten of Binnenhuisarchitecten hebben vaak één stijl, en noemen dat hun ‘signatuur’.

Waarom Een Binnenhuisarchitect Kiezen? - Okyo Binnenhuisarchitecten - Antwerpen

Wil je jouw persoonlijke smaak en stijl eerst nog ontdekken? Of sluiten portfolio's nét niet aan bij jouw wensen? Kies dan voor een ontwerpbureau met een breed portfolio (Okyo binnenhuisarchitecten). Dat betekent namelijk dat ze goed luisteren en zo de wensen en smaak van de opdrachtgever kunnen verwerken. De verschillende invalshoeken zijn dan zeer waardevol om de juiste ontwerpkeuzes te maken.

Schakel daarom nooit zomaar een binnenhuisarcitect in zonder een goede kennismaking (binnenhuisarchitecten Okyo). Omgekeerd zou een architect ook geen opdracht moeten aannemen via alleen mail- of telefonisch contact. De kans is groot dat het interieurontwerp niet voldoende aansluit bij jouw smaak en lifestyle. Wanneer je elkaar goed leert kennen, door intensief samen te werken durf je je open te stellen en kun je pas volledig jezelf zijn.

Ze zullen er alles aan doen om samen jouw ideale ‘thuis’ te ontdekken en te ontwerpen. Jouw inbreng is daarbij zeer waardevol. Zorg ervoor dat je precies weet waar je aan toe bent en wat je krijgt, voordat je je keuze maakt. Traditioneel gezien verloopt het proces van Schetsontwerp, Voorlopig Ontwerp, Definitief Ontwerp met de onvermijdelijke wijzigingsrondes.

Welke Woonstijl Past Bij Jou? Doe De Woontest - Okyo Binnenhuisarchitecten - Antwerpen

Van plattegronden tot 3d modellen, schetsen, collages of moodboards. Niet iedereen is even handig in het lezen van plattegronden en technische tekeningen. Vraag daarom vooraf altijd naar een ontwerp in 3D. Ook wanneer je goed tekeningen kunt lezen. Ben je niet overtuigd, vraag dan om een voorbeeld-presentatie zodat je zeker weet of deze manier bij jou past.Plaats, Wat vind jij belangrijker: de ontwerper op bezoek bij jou, of andersom? Omdat je niet meer de selectie maakt met de Gouden Gids in de hand, is de vestigingslocatie steeds minder belangrijk geworden. Het ontwerp wordt er beter van als deze bij jou thuis door de ontwerper gemaakt is.Zorg ervoor dat je vóórdat je opdracht geeft, precies weet wat je krijgt en wat het hele proces van ontwerp tot realisatie kost. Het liefst zo specifiek mogelijk."There is more to life than the living." Click to Tweet Waarschuwing: Let dus goed op wat bijvoorbeeld de extra kosten zijn voor het aanpassen van een interieurontwerp.

Hoe Kies Ik Een Interieurarchitect - Okyo Binnenhuisarchitecten - Antwerpen

Sommige interieurarchitecten brengen hiervoor een meerprijs in rekening. En dat terwijl jij niet tevreden bent over het geleverde werk! Met een vaste pakketprijs weet je exact waar je aan toe bent. Twijfel je nog steeds of je überhaupt een architectenbureau moet inschakelen? Met een goed doordacht interieurontwerp en slimme woonoplossingen kan een interieurarchitect je een hoop geld en tijd besparen - Okyo binnenhuisarchitecten.Partners, Neem je zelf de regie voor de realisatie of geef je dit liever uit handen? Om zeker te zijn van een goed eindresultaat, kan het verstandig zijn om te kiezen voor een van de vaste (bouw)partners van het ontwerpbureau. Door voorgaande projecten zijn ze bekend met werkwijze en eisen van het ontwerpbureau.

"Om je droom te verwezenlijken heb je de juiste mensen nodig!" Click to Tweet 09. Plezier, Het beste eindresultaat krijg je pas als je plezier hebt in het traject. Uiteraard neemt een goede ontwerper zijn vak serieus. Dat betekent niet dat er geen ruimte is voor plezier. Je wilt een gepassioneerd interieurontwerper die zin heeft om met jou samen te werken én jouw project leuk vindt! Albert Einstein verwoord het perfect: "Creativity is intelligence having fun!""Zonder spontaniteit krijg je nooit een ander resultaat!" Click to Tweet 10.

Hoe Kies Je Een Goede Binnenhuisarchitect In Antwerpen? - Antwerpen

Vanuit de ervaring met eerdere opdrachtgevers weet je immers welke samenwerkingen succesvol waren en vooral ook waarom. Wij weten precies voor wie we onze ‘ontwerpmethodiek’ hebben ontwikkeld. Dat durven we na honderden Master, Plannen wel met zekerheid te stellen. We zeiden het al eerder: Dit artikel is bedoeld zodat jij een weloverwogen keuze kan maken, maar heel eerlijk….

Je wilt je woning een ware make-over geven. Het interieur heeft zijn langste tijd gehad en je bent toe aan iets nieuws. Toch blijkt dat vaak moeilijker dan gedacht. Het stylen van een woning is een vak apart. Daar kan je dan ook best wel wat hulp bij gebruiken. Sommige mensen wenden zich dan tot een interieurspecialist.

Zo weten veel mensen het verschil tussen een binnenhuisarchitect, interieurontwerper of interieurstylist niet te vertellen. Als je dit niet weet, kan de zoektocht al heel lastig worden. Zij zullen immers op zoekmachines allemaal meer leads genereren door op hun vaardigheden en ervaring te adverteren. Als je het verschil niet weet is de kans groot dat je plotseling bij de verkeerde specialist terecht komt! Wil je bijvoorbeeld een huis verbouwen of een geheel nieuw huis bouwen? Dan is een interieurarchitect beter geschikt.

Interieurideeen - - Okyo Binnenhuisarchitecten Antwerpen - Antwerpen

Omdat het aanbod van interieurspecialisten enorm groot is, geven wij jou in dit artikel een aantal tips om de juiste specialist te vinden. Kijk goed naar de toegankelijkheid van de website Als je naar een interieurspecialist op zoek bent, zal je je waarschijnlijk wenden tot de digitale wereld. Even een zoekterm op Google invullen en je krijgt direct een groot aanbod van interieurspecialisten bij jou in de buurt te zien.

Daarom is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de toegankelijkheid van de website. Op de website staan vaak meerdere pakketten met diensten beschreven die antwoord op jouw hulpvraag moeten geven. Zo kan je direct zien of de interieurspecialist aansluit op jouw wensen.

Al zijn er ook veel interieurspecialisten die deze niet op de website vermelden, omdat het uiteraard maatwerk is en daardoor eerst een offerte moet worden opgesteld. Ten slotte kan je ook kijken naar de wijze waarop deze specialist communiceert met haar klanten. Okyo binnenhuisarchitecten. Is hij of zij actief op Instagram en kan je zo al wat werk bewonderen? Ook via Youtube adverteren is voor interieurspecialisten niet vreemd.

Samenwerken Aan Een Optimaal Interieur - Okyo Binnenhuisarchitecten - AntwerpenHierdoor weet jij precies waar je aan toe bent. Blijf dicht bij jezelf Interieurstyling is een vak apart en bovendien ook geen exacte wetenschap. Hierdoor kan je moeilijk spreken over de ‘beste’ interieurstylist, want deze term is zeer relatief en afhankelijk van je eigen referentiekader. Daarom moet je bij je keuze vooral dicht bij jezelf blijven en op je gevoel afgaan.

Er bestaat geen ‘goed’ of ‘fout’. Als het voor jou maar goed voelt.